Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2023

Вносили неправдиві дані до системи «Шлях» - двом жителям Прикарпаття повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та цивільній особі за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, 35-річний підозрюваний та його спільник організували протиправну схему виїзду за кордон чоловіків під виглядом волонтерів чи водіїв через систему «Шлях».

Встановлено, що за грошову винагороду вказані особи внесли до інформаційної системи неправдиві відомості щодо двох громадян, які не мали права на виїзд за кордон.  Крім цього, вони надавали ухилянтам поради і вказівки, а також забезпечували необхідними засобами.

Затримали підозрюваних «на гарячому» – під час отримання другої частини раніше обумовленої суми коштів у розмірі 5500 доларів США, ще 1000 вони отримали у вигляді авансу.

На цей час вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу та відсторонення від посади працівника військкомату. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Ззазначимо, що на цей час військовий звільнений із займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області за матеріалами управління карного розшуку відомства та військової контррозвідки Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 460