Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2023

Мільйонна оборудка із вугіллям для КЕЧ – на Прикарпатті трьом підозрюваним загрожує до 12 років в’язниці

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом директорам приватних підприємств та начальнику підрозділу квартирно-експлуатаційної частини (КЕЧ) за фактом привласнення майна, заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч.3,5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).

За даними слідства, директор вугільного підприємства, як переможець відкритих торгів уклав із КЕЧ та підприємством-постачальником договір про поставку твердого палива для забезпечення потреб оборони.

Постачальник зобов’язувався вчасно поставити вугілля, а замовник – прийняти його та оплатити.

Однак, постачальник, який розробив злочинну схему та залучив до неї директора приватного підприємства та начальника підрозділу КЕЧ, здійснив поставку значно дешевшого та менш якісного вугілля, а також зменшив фактичні його об’єми.

У свою чергу, посадовець КЕЧ умисно не здійснив належну перевірку товару та підписав акти-приймання вугільної продукції та товарно-транспортні накладні, які і стали підставою для подальшої його оплати.

Внаслідок таких махінацій державі завдано збитків на понад один мільйон гривень, які вказані особи привласнили та розподілили між собою.

На цей час досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Івано-Франківській області за оперативного супроводу відомства, триває.

За вчинене підозрюваним загрожує від 7 до 12 років ув’язнення, трирічне  позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та  конфіскація майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 426