Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2023

Допустив нестачу військового майна на понад 4 500 000 гривень і не з’явився на службу – начальнику складу на Львівщині загрожує 8 років ув’язнення

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику складу однієї із військових частин Національної гвардії України за фактом недбалого ставлення до військової служби та нез’явлення на службу (ч.4 ст.425, ч.5 ст.407 КК України).

За даними слідства, військовослужбовець, який відповідав за контроль, стан, зберігання та облік військового майна, що було у його віданні на складі, допустив нестачу форменого одягу, взуття, тактичного спорядження та інших товарно-матеріальних цінностей.

Внаслідок недбалості старшого сержанта сума завданих державі збитків склала понад 4 500 000 гривень.

Крім цього, у березні цього року підозрюваний без поважних причин не з’явився на службу. Його затримано у порядку ст.208 КПК України, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення більше 1 300 000 гривень застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу відомства.

Максимальний термін покарання, який загрожує підозрюваному, – 8 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

 

кількість переглядів: 484