Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2023

2 000 доларів США за перетин держкордону – на Закарпатті затримали ухилянта

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру особі за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.3 ст.369 КК України).

За даними слідства, 47-річний громадянин намагався підкупити начальника відділення 94 прикордонного загону. За допомогу у нелегальному перетині держкордону через прикордонний пункт «Стужиця» надав прикордоннику 2000 доларів США. Після цього був затриманий у порядку ст.208 КПК України.

На цей час йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення понад 80 500 гривень застави.

Довідково: санкція статті передбачає від 4 до 8 років ув’язнення.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України, відділу внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 390