Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

На Рівненщині підозрюють майора у безпідставному нарахуванні відсутній на службі підлеглій 400 000 гривень «бойових виплат»

 

 

За процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 45-річному т.в.о. командира об’єднаної групи логістичного забезпечення однієї з військових частин Рівненщини за фактом недбалого ставлення до військової служби, що спричинило істотну шкоду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України).

За даними слідства, тодішній т.в.о. командира перебуваючи у Запорізькій області не виявив факту відсутності на службі молодшої сержантки, яка замість несення служби в районі ведення бойових дій, перебувала вдома у місті Дубно.

При цьому отримувала виплату «бойових коштів». Упродовж  січня – квітня 2023 року сума протиправно нарахованого сягла більше 400 тисяч гривень.

Наразі спецпрокурори вживають заходів з метою відшкодування завданих державі збитків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу ДБР.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 159