Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2015

Військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону України добилася в суді справедливого покарання: солдат за вбивство співслужбовця засуджений до 7 років позбавлення волі

  


Яворівський районний суд Львівської області у відкритому судовому засіданні за присутності військовослужбовців гарнізону виніс вирок сорокарічному солдату однієї з військових частин Львівщини, який, порушуючи статутні правила взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості, заподіяв умисні тяжкі тілесні ушкодження співслужбовцю, що спричинило тяжкі наслідки – смерть потерпілого.

 

У суді доведено, що 15 лютого 2015 року рядовий Г. самовільно залишив місце служби та вирушив у напрямку автозаправки при автомобільній дорозі Яворів-Немирів. На його пошуки відрядили дві групи, одній з яких вдалося наздогнати військового та вмовити його повернутися. У цей же час до них підбіг рядовий П. та, будучи невдоволеним виконанням наказу командира щодо пошуку зниклого військовослужбовця, бажаючи провчити останнього, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, умисно наніс рядовому Г. численні удари рукою і ногою. Отримані тяжкі тілесні ушкодження призвели до смерті останнього.

 

Як повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Михайло Верцімага, 5 червня 2015 року суд визнав винним рядового П. за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 3 ст. 406 (порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості) Кримінального кодексу України. Злочинцю призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком 7 років. У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю.

 

Прес-служба військової прокуратури

Західного регіону України

кількість переглядів: 3116