Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2017

У військовій прокуратурі Західного регіону України обговорили новели нового процесуального законодавства

                         

У військовій прокуратурі Західного регіону України проведено навчально-методичний семінар із прокурорсько-слідчими працівниками прокуратури регіону та підпорядкованих військових прокуратур гарнізонів з актуальних питань новел у процесуальному законодавстві щодо представництва прокурором інтересів держави в суді, провадженні досудового розслідування у кримінальних провадженнях.

Участь у заході взяли перший заступник військового прокурора Західного регіону України Євген Білоусов, заступник прокурора регіону Ігор Козлов, заступник голови апеляційного суду Львівської області Василь Ревер, суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Кузьмич, суддя Львівського апеляційного господарського суду Олександр Мирутенко, суддя Шевченківського районного суду м. Львова Олег Ковальчук та доцент кафедри Кримінального процесу і криміналістики Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Бойко.

Як зазначалось під час навчання, з 15 грудня 2017 року вступив в законну силу Закон України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» від 3 жовтня 2017 року.

«Вказаним Законом запроваджено нові правила судового процесу в цивільному, господарському, адміністративному судочинстві, а також внесені деякі зміни до правил кримінального процесу», - зазначив перший заступник прокурора регіону Євген Білоусов і додав, що вказаний семінар проводиться задля правильного і однакового застосування процесуального законодавства.

У вигляді діалогу та відкритого обговорення проблем, що можуть виникнути у застосуванні норм процесуального права, особливу увагу слухачів присутні зосередили на особливостях здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях з урахуванням змін до КПК України, що набули чинності 15 грудня 2017 року. Обговорили порядок призначення експертиз, застосування заходів забезпечення кримінального провадження тапродовження строків досудового розслідування.

Розглянули новели у господарському процесі, а також особливості представництва прокурором інтересів держави у господарському суді відповідно до нових змін Господарського процесуального кодексу України.

Акцентували увагу прокурорів на новелах у адміністративному процесі та особливості представництва прокурором інтересів держави в адміністративному суді відповідно до нових змін Кодексу адміністративного судочинства України.

Проаналізували новели у цивільному процесі та особливості представництва прокурором інтересів держави в цивільному процесі, відповідно до нових змін Цивільного процесуального кодексу України.

Семінар відбувся в атмосфері зацікавленості та конструктивного обговорення вищезазначених тем.


 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 3346