Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2018

З нагоди Травневих свят військова прокуратура Західного регіону України привітала ветеранів

              

З нагоди Травневих свят начальник відділу військової прокуратури Західного регіону України Сергій Кітраль та представник ветеранської організації військової прокуратури Андрій Поліщук відвідали та особисто привітали ветеранів Каліберду Івана Опанасовича та Лебедєва Сергія Арсенійовича. Крім того, вручили ветеранам дарунки від військового прокурора регіону.

«Життя швидкоплинне і з кожним роком події війни все далі йдуть в історію. Але ми завжди будемо дякувати Вам, дорогі ветерани, за вашу звитягу, самовідданість та подвиг. Ви показали молодому поколінню українців, які віддано боронять свободу і незалежність нашої Батьківщини, що єдністю можна перемогти будь-якого ворога, – зазначив Сергій Кітраль і побажав їм міцного здоров’я, довголіття, бадьорості духу та довгоочікуваного миру. – Низький Вам уклін і подяка».

Ветерани щиро подякували гостям за підтримку та всіляку допомогу і побажали прокурорам невичерпної енергії та натхнення для нових звершень на ниві боротьби із злочинністю.

Довідково:

Каліберда Іван Опанасович народився 21 травня 1920 року в с. Великий Бурлук, Великобурлуцького району Харківської області в багатодітній родині.

У 1941 році закінчив Ленінградське військово-інженерне училище. Учасник війни з липня 1942 року; брав участь у Сталінградській битві, битві на Курській дузі, форсуванні Дніпра, визволенні України, Польщі, Угорщини, Румунії та Чехословаччини.

У 1943 році лейтенант, командир понтонного взводу 6-го окремого моторизованого понтонно-мостового батальйону 7-ої гвардійської армії 2-го Українського фронту очолив перший десант через Дніпро в районі сіл Переволочна і Солошине на південь від Кременчука (нині Кобеляцького району Полтавської області).

Указом Президії Верховної Ради від 26 жовтня 1943 року «За геройський подвиг, проявлений при форсуванні річки Дніпро, міцне закріплення і розширення плацдарму на західному березі річки Дніпро» був удостоєний звання Героя Радянського Союзу.

Після війни в 1954 році закінчив Військово-юридичну академію за спеціальністю військового юриста. З 1955 року проходив службу в Прикарпатському військовому окрузі на посаді помічника військового прокурора округу. Звільнений в запас у 1969 році.

Лебедєв Сергій Арсенійович народився 1926 року в с. Цицеруха Рамешківського району Тверської області в сім’ї селянина. Закінчивши 9-й клас у 1943-му, у віці 17 років був призваний до армії і відправлений у 21 стрілкову навчальну дивізію. 1947 року лейтенантом направили для проходження служби до Німеччини у військову адміністрацію. Служив в 25 механізованій дивізії, в Прибалтійському військовому окрузі.

У 1959 році з відзнакою закінчив військово-юридичний факультет військово-політичної академії і був спрямований у Вінницю до військової прокуратури армії дальньої авіації на посаду слідчого. В 1960 році переведений на посаду слідчого військової прокуратури 38 Ракетної армії.

Від 1961 року служив у Севастополі. Знаходився у відрядженні на Кубі, де військовим прокурором був на сторожі закону 2 роки у найвідповідальніший період історичної Карибської кризи.

У 1963 році повернувся на рідну землю: Одесу, Вінницю… У Рівному продовжив службу в посаді помічника військового прокурора 13 Армії.

Тривалий час проходив службу в військовій прокуратурі Прикарпатського військового округу – до 1978 року, а згодом двадцять років пропрацював у військовій юридичній службі командування ПрикВО.

 

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2316