Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2019

Військова прокуратура Західного регіону України з нагоди 93-річчя привітала полковника юстиції у відставці Лебедєва Сергія Арсенійовича

            

3 жовтня 2019 року прокурор відділу військової прокуратури Західного регіону України майор юстиції Дмитро Решетняк та представник ветеранської організації військової прокуратури Андрій Поліщук відвідали та особисто привітали з нагоди 93-ліття полковника юстиції у відставці Лебедєва Сергія Арсенійовича. Окрім того, вручили ветерану цінні дарунки від прокурора регіону.

Під час вже звичної та щирої розмови Сергій Лебедєв подякував прокурору і молодому поколінню військових правників за підтримку і шану, побажав наснаги в боротьбі із злочинністю і завжди пам’ятати про своїх наставників-ветеранів. Також згадав буремні роки служби, зокрема, на Кубі.

Полковника юстиції у відставці також привітала ветеранська організація військової прокуратури регіону, ветерани гарнізону – генерали та офіцери у відставці.

Довідка:

Лебедєв Сергій Арсенійович народився 1926 року в с. Цицеруха Рамешківського району Тверської області в сім’ї селянина. Закінчивши 9-й клас у 1943-му, у віці 17 років був призваний до армії і відправлений у 21 стрілкову навчальну дивізію. 1947 року лейтенантом направили для проходження служби до Німеччини у військову адміністрацію. Служив в 25 механізованій дивізії, в Прибалтійському військовому окрузі.

У 1959 році з відзнакою закінчив військово-юридичний факультет військово-політичної академії і був спрямований у Вінницю до військової прокуратури армії дальньої авіації на посаду слідчого. В 1960 році переведений на посаду слідчого військової прокуратури 38 Ракетної армії.

Від 1961 року служив у Севастополі та упродовж 2 років знаходився у відрядженні на Кубі у період Карибської кризи.

У 1963 році повернувся на рідну землю: Одесу, Вінницю. У Рівному продовжив службу в посаді помічника військового прокурора 13 Армії.

Тривалий час проходив службу в військовій прокуратурі Прикарпатського військового округу – до 1978 року, а згодом двадцять років пропрацював у військовій юридичній службі командування ПрикВО.



Прес-служба військової прокуратури

Західного регіону України

кількість переглядів: 1690