Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

Військова прокуратура довела в господарському суді недійсність договору щодо забудови земельної ділянки Львівського заводу збірних конструкцій

        

3 жовтня 2019 року господарським судом Львівської області ухвалено рішення про задоволення позову в повному обсязі та визнання недійсним договору про будівництво житлового комплексу.

Зокрема, заради недопущення порушень вимог законодавства заступник військового прокурора Західного регіону України вступив у розгляд цієї справи господарським судом за позовом Міноборони України про визнання зазначеного договору недійсним. Йдеться про те, що в листопаді 2016 року колишнім начальником Західного управління капітального будівництва Міноборони України з перевищенням повноважень та з порушеннями вимог законодавства укладено договір з комерційною структурою про забудову земельної ділянки, на якій розташоване ДП МО України «Львівський завод збірних конструкцій». При чому площа ділянки, де розміщується завод, становить 9,5 га, а згідно з умовами договору забудові підлягала ділянка площею 11 га, що додатково свідчить про його абсурдність.

Також видана вказаній посадовій особі довіреність від Міністра оборони України не надавала йому право підписувати відповідний договір без погодження Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗС України, якого посадовець не отримав.

Так, перед укладенням договору не проведено відповідного конкурсу, передбаченого Кабінетом Міністрів України, і не змінено цільового призначення земель оборони.

Поряд з цим, як встановлено, суб’єкт господарської діяльності, з яким укладено договір про будівництво житлового кварталу на землях оборони, створений лишень за кілька днів до його укладення та є невідомим на ринку будівництва. Такі дії свідчать про намагання екс-керівника Західного управління капітального будівництва спільно з комерційною організацією незаконно відчужити з держвласності землі оборони, забудувавши, та, в подальшому реалізувавши квартири третім особам.

Таким чином, 3 жовтня 2019 року завдяки послідовній, наполегливій та принциповій позиції прокуратури регіону, забезпечено поновлення порушених інтересів держави в особі оборонного відомства.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України
кількість переглядів: 1777