Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

Військова прокуратура добилася в апеляції реальної міри покарання корупціонеру-першому заступнику начальника однієї з виправних колоній Буковини

Завдяки принциповій та послідовній позиції військових прокуратур Чернівецького гарнізону та Західного регіону України 4 грудня 2019 року Чернівецький апеляційний суд скасував виправдувальний вирок суду першої інстанції та визнав першого заступника однієї з виправних колоній Державної пенітенціарної служби Буковини винним за ч. 2 ст. 369-2 КК України.

У суді доведено, що вказаний полковник у вересні 2016 року, діючи умисно з корисливих мотивів, одержав 5 тис доларів США хабара за сприяння засудженому в умовно-достроковому звільненні.

Однак, незважаючи на всю тяжкість злочину та без врахування всіх обставин, суд першої інстанції визнав обвинуваченого невинуватим у вчиненні злочину та виправдав.

Військова прокуратура, не погоджуючись з указаним вироком, який не є справедливим, подала апеляційну скаргу на рішення Кельменецького райсуду Чернівецької області.

Колегія суддів підтримала принципову позицію військової прокуратури, врахувала всі обставини, визнала офіцера винним у скоєнні інкримінованого йому правопорушення та призначила покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 2 роки з одночасним взяттям під варту в залі суду.


Пресслужба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2993