Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

Військова прокуратура добилася в апеляції реальної міри покарання військовослужбовцю за дезертирство та крадіжку

        

Завдяки принциповій та послідовній позиції військової прокуратури Західного регіону України 12 лютого 2020 року Хмельницький апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції та призначив нове покарання військовослужбовцю однієї з військових частин Хмельниччини.

У суді доведено, що вказаний капітан у жовтні 2017 року, діючи умисно, з метою назавжди ухилитись від проходження військової служби в умовах особливого періоду, самовільно залишив військову частину і проводив час на власний розсуд. А в травні 2019 року скоїв крадіжку.

Не зважаючи на всю тяжкість злочинів та без врахування всіх обставин, суд першої інстанції призначив обвинуваченому надто м’яке покарання. Військова прокуратура не погодилась з указаним вироком, який не є справедливим, та подала апеляційну скаргу на рішення Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області.

Колегія суддів підтримала принципову позицію військової прокуратури, врахувала всі обставини та визнала офіцера винним у скоєнні інкримінованих йому правопорушень (ч. 3 ст. 408, ч. 1 ст. 185 КК України), призначивши покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням військового звання «капітан».


Пресслужба військової прокуратури
Західного регіону України


кількість переглядів: 1693