Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2022

Спецпрокуратура та Міноборони не допустили у Львові неправомірного стягнення з держбюджету 30 млн грн

 

 

Підставою для втручання Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону став захист інтересів держави у особі Квартирно-експлуатаційного відділу м.Львова, з якого ПАТ «Оператор газорозподільної системи «Львівгаз» у судовому порядку намагалося стягнути без достатніх на те підстав частину вартості обсягу природного газу.  

У ході розгляду справи встановлено, що КЕВ м.Львова, який забезпечує теплом військові частини і установи, уклав договори з постачальниками газу, за отримання якого сплатив кошти.  

Натомість ПАТ «Львівгаз», як оператор газорозподільної системи, намагався довести у Господарському суді Львівської області та Західному апеляційному господарському суді, що це начебто він поставив цей газ та просив стягнути його подвійну вартість.

Однак, крапку у цій справі поставив Верховний суд, який визнав належними доводи спецпрокурорів, які повністю спростували позовні вимоги позивача та не допустили безпідставного стягнення з державного бюджету 30 млн грн.  

Відділ з питань інформаційної політики 

Спеціалізованої прокуратури у військовій

та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2214