Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2023

Двом лікарям з Львівщини, які за 4000 доларів США продали довідку про обмежену придатність до військової служби, повідомили про підозру

 

 

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру двом медикам з Львівщини, полковнику та майору медичної служби, за фактом отримання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, начальниця відділення лабораторної діагностики спільно зі старшим лікарем-ординатором неврологічного відділення клініки нейрохірургії та неврології Військово-медичного клінічного центру Західного регіону одержали 4000 доларів США за виготовлення та видачу документів про визнання військовослужбовця обмежено придатним до військової служби.

Затримали лікарку «на гарячому» – під час отримання другої частини неправомірної вигоди.

На цей час підозрюваній та її спільнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою у виді застави понад 200 тисяч гривень та відсторонено від посад.

Максимальний термін покарання, передбачений санкцією інкримінованої статті, - 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області спільно із співробітниками 1 ГВ 6 управління Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Відділ з питань інформаційної політики 

кількість переглядів: 868