Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2023

За 1000 доларів США намагався підкупити прикордонника – на Львівщині затримали мешканця Прикарпаття

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру особі за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.3 ст.369 КК України).

За даними слідства, 29-річний уродженець Богородчанського району Івано-Франківської області запропонував 1000 доларів США грошової винагороди посадовцю відділу прикордонної служби «Шегині» за нездійснення ним ретельної перевірки двох військовозобов’язаних, внесених у систему «Шлях».

Затримали підозрюваного у порядку ст.208 КПК України – під час передачі посадовцю предмету неправомірної вигоди.

На цей час встановлюються інші особи, ймовірно причетні до незаконної діяльності.

Вирішується питання про обрання для вказаної особи міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу відділу внутрішньої безпеки відомства та співробітників відділу внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України.

Довідково: максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, – 8 років ув’язнення з конфіскацією майна (або без).

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 492