Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2023

За 600 доларів США зловживала впливом – на Волині затримали головну спеціалістку військкомату

 

 

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру головній спеціалістці одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням (ч.3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, за 600 доларів США підозрювана безперешкодно видала особі призовного віку тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та обіцяла сприяти йому в ухиленні від мобілізації.

Затримали головну спеціалістку «на гарячому» – під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

На цей час їй обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а також на 2 місяці відсторонено від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Волинській області за оперативного супроводу співробітників Управілння СБУ у Волинській області та Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 766