Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2023

Двом чоловікам, які за втечу за кордон пропонували волинському прикордоннику 2000 доларів США хабаря, повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом військовозобов’язаним громадянам за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.3 ст.369 КК України).

За даними слідства, вказані особи вирішили надати 2000 доларів США посадовцю прикордонної служби «Рівне» за сприяння у їх незаконному переправленні за кордон. Таким чином, 28 та 32-річний чоловіки вирішили уникнути мобілізації до лав ЗСУ. Прикордонник від неправомірної вигоди відмовився, натомість повідомив про цей факт правоохоронців.

На цей час підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна (або без такої).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Волинській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ у Волинській області та відділу внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби України по 6 прикордонному загону ГВВВБ «Захід».

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 571