Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2024

Зімітували незаконне переправлення та вимагали гроші у військовозобов’язаних – на Львівщині викрили злочинну групу

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру злочинні групі осіб у складі трьох цивільних осіб, правоохоронця та військовослужбовця за фактом вимагання та шахрайства (ч. 3 ст. 27 – ч. 4 ст. 189 та ч. 2 ст. 15 – ч. 5 ст. 190 КК України).

За даними слідства, вказані особи за гроші пообіцяли двом військовозобов’язаним виготовити відповідні документи та внести відомості про них до системи «Шлях». Вони, як волонтери, мали б виїхати за межі України в умовах воєнного стану.

Однак насправді підозрювані ці документи підробили, а згодом, володіючи інформацією про плани чоловіків перевезти через кордон значну суму коштів, вирішили влаштувати засідку та видурити ще більше грошей.

Встановлено, що дорогою до відправного пункту вимагачі перевдягнені у військову форму зупинили автомобіль із своїми «клієнтами» та представились працівниками ТЦК і СП. Погрожуючи викрити неправомірні дії чоловіків запропонували їм «відкупитись» за 20 тис доларів США.

Після отримання цих коштів їх затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу ДБР.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 62