Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

7000 доларів США за встановлення групи інвалідності для військовозобов’язаного – завідувачку відділення однієї із лікарень затримали у Львові

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру завідувачці відділення Львівської багатопрофільної лікарні №19 філії «Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, 42-річна посадовиця вимагала у охочого виїхати за кордон у час війни військовозобов’язаного гроші за вирішення питання щодо встановлення йому групи інвалідності.

Встановлено, що для цього лікарка обіцяла за 7 000 доларів США «вирішити питання» щодо впливу на рішення колег із міжрайонної МСЕК.

Затримали підозрювану в порядку ст. 208 КПК України – під час одержання нею другої частини неправомірної вигоди у розмірі 5500 доларів США.

Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави та відсторонено від виконання службових обов'язків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу ДБР.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 45