Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

Вимагала хабар за діагноз – на Хмельниччині голові позаштатної ВЛК оголосили підозру

 

 

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру голові позаштатної військово-лікарської комісії при територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, 57-річна лікарка-фтизіатр вимагала у родички військовозобов’язаного з вадами слуху 300 доларів США за обстеження та подальше визнання його ВЛК непридатним чи обмежено придатним до військової служби. Жінка вимушено погодилась на умови, однак звернулася до правоохоронців, які задокументували злочинну діяльність підозрюваної.

Під час санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання медикині знайдено частину коштів, а також відповідну медичну документацію.

Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. До суду скеровано клопотання щодо її відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області за матеріалами Управління СБУ у Хмельницькій області та Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 67