Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Організували корупційну схему на Львівщині – п’ятьом медикам повідомили про підозру за фіктивні діагнози для військовозобов’язаних

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру організованій групі осіб із п’яти медиків однієї із лікарень Львівщини за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували корупційний механізм вимагання грошей у військовозобов’язаних за підготовку медичних документів із «правильними» діагнозами.

На підставі цих висновків пацієнтів призовного віку скеровували до медико-соціальної експертної комісії для «обстеження» та присвоєння чи продовження групи інвалідності. Таким чином оплативши «послуги» лікарів чоловіки могли уникнути мобілізації та не потрапити на фронт.

Встановлено, що організовану злочинну групу очолив 61-річний голова лікарсько-консультативної комісії, який залучив до протиправної діяльності двох ортопедів-травматологів, хірурга та невропатолога. Спільники діяли на підставі заздалегідь розробленого плану і розподілу ролей для досягнення єдиного результату – отримання незаконних заробітків.

Задокументовано декілька фактів одержання підозрюваними хабарів. Загальна сума неправомірної вигоди сягла близько 200 тисяч гривень. Під час обшуків вилучено документи, а також кошти у різній валюті: майже пів мільйона гривень, понад 47 тис. доларів США та більше ніж 7,5 тис. євро.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 80