Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2024

На Львівщині викрили двох осіб, яких підозрюють у нелегальному переправленні військовозобов’язаних за кордон

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом особам за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України). 

За даними слідства, організував нелегальний канал переправлення ухилянтів 41-річний обвинувачений, який утримується у слідчому ізоляторі на Львівщині. До протиправної схеми він залучив  військовослужбовця одного із львівських військових вишів. 

Встановлено, що спільники зобов’язувались виготовити для «клієнтів» відповідні військово-облікові документи та інші папери, які нададуть право безперешкодного виїзду до країн Євросоюзу, а також обіцяли забезпечити зняття їх із військового обліку. Такі послуги оцінили у 13 тисяч доларів США з людини.

Правоохоронці задокументували отримання військовим першої частини обумовленої суми коштів у розмірі 5,5 тис доларів США.

Наразі вирішується питання про обрання для військового міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 310