Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2013

Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері постійно контролює стан додержання законодавства про запобігання і протидію корупції. Брифінг Прокурора регіону 26 листопада 2013 року

Про це на брифінгу 26 листопада 2013 року у Львові поінформував журналістів прокурор регіону П.Богуцький

Корупція в Україні є однією з проблем, яка потребує невідкладного розв’язання, на чому наголошують політичне керівництво держави, її законодавчий орган, вітчизняні та зарубіжні аналітики, відповідні міжнародні інституції. З огляду на це, з метою запобігання і протидії корупції у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, прокуратурою Західного регіону України успішно впроваджуються в життя вимоги Генерального прокурора України.

Як результат, прокурорами в поточному році викрито 16 злочинів, пов’язаних з отриманням та наданням неправомірної вигоди. Про це під час брифінгу у Львові повідомив прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері державний радник юстиції 3 класу П. Богуцький.
 
Зокрема, підкреслив прокурор регіону, із 16 викритих корупційних злочинів, які, згідно внесених змін в кримінальне законодавство, тепер кваліфікуються як неправомірна вигода, 10 за наслідками розслідування направлено до суду, досудове розслідування ще з 1 триває та ще 5 таких кримінальних проваджень скеровано за підслідністю. З них у 1 – повідомлено про підозру.

Із 30 кримінальних провадження з ознаками корупції, де винним особам органами прокуратури регіону оголошено підозру, – 11 стосуються отримання та надання неправомірної вигоди (хабарів).

Як наголосив прокурор Західного регіону Павло Богуцький, на сьогодні прокуратурою забезпечено ефективність координаційної діяльності у сфері протидії корупції. За результатами цієї діяльності розпочато досудове розслідування в 16 кримінальних провадженнях, в яких винним особам повідомлено про підозру у вчинені злочинів зазначеної категорії (30) і з яких 11 – щодо отримання та надання неправомірної вигоди (хабарів). Вказані злочини розкриті у взаємодії з спецпідрозділами МВС (4), СБУ (11,-1 ВКР) та органами Військової служби правопорядку (1).

До суду скеровано 29 кримінальних проваджень про злочини з ознаками корупції. З них з обвинувальним актом 27 або відповідно 39% від загальної кількості усіх направлених до суду кримінальних проваджень (70). Натомість з цих 29 проваджень 14 – з угодую про визнання винуватості та 2 таких провадження направлено з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності.

З 29 направлених до суду кримінальних проваджень з ознаками корупції 11 стосується службових зловживань поєднаних з використанням державного майна (розкрадання, розтрати), 10 щодо отримання та надання неправомірної вигоди (хабарів) та 8 щодо безпосереднього розкрадання державного майна з використанням службового становища.

Загальна сума збитків, завданих державі у закінчених цієї категорії кримінальних провадженнях складає 1872 тис. грн., з них відшкодовано під час слідства 818 тис. грн., накладено арешт на майно на суму 218 тис. грн. та, для забезпечення відшкодування завданих цими злочинами збитків, заявлено позовів на суму 3162 тис. грн.



Микола Гуцуляк,

прес-секретар прокурора
Західного регіону України
з нагляду за додержанням законів
у воєнній сфері
(032) 297 03 89

кількість переглядів: 2491