Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2017

На Рівненщині військовий комісар погорів на привласненні грошових коштів

         

18 грудня 2017 року слідчим управлінням Головного управління Нацполіції України в Рівненській області за процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону, за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України та Управління захисту економіки у Рівненській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України, в рамках контролю за вчиненням злочинів, задокументовано факт привласнення 36 тис грн бюджетних коштів військовим комісаром Корецького районного військового комісаріату Рівненської області.

Установлено, що майор привласнив вказані кошти за «нібито» виконання послуг щодо перевезення призовників та військовозобов’язаних в межах призовних дільниць, які фактично не виконувались.

Під час одержання з метою привласнення другої частини коштів у розмірі 13,5 тис грн від удаваного перевізника, на рахунки якого вони були перераховані, офіцера затримано в порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти виявлено та вилучено під час проведення обшуку службового кабінету військового комісара.

На даний час провадяться першочергові слідчі (розшукові) дії, а також обшуки за місцем проживання фігуранта справи.

Вирішуються питання щодо повідомлення військовому комісару про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.



Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2310