Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2018

Керівництвом військової прокуратури Львівського гарнізону визначено шляхи організації розшуку військовослужбовців, які ухиляються від слідства та суду

                 

Військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець та його перший заступник Тарас Кохалик провели спільну нараду з керівниками правоохоронних органів гарнізону. Серед учасників – військовий комісар Львівського обласного військкомату, начальники прикордонних загонів, військової контррозвідки СБУ, Військової служби правопорядку, а також керівники структурних підрозділів Нацполіції України у Львівській області.

У ході наради присутні розробили спільні заходи, необхідні для активізації розшуку військовослужбовців, яким в межах кримінального провадження повідомлено про підозру та яких оголошено в розшук.

Зокрема, на даний час у розшуку військової прокуратури Львівського гарнізону перебуває 115 осіб, з них на території Львівської області проживає 25.

Як зазначив прокурор гарнізону, перед правоохоронними органами все постають нові завдання, які зумовлюють необхідність перегляду стратегічних напрямів діяльності в цілому.

«У зв’язку із спрощенням порядку перетину державного кордону до країн Європи, особи, які ухиляються від слідства та суду можуть виявлятись під час перетину державного кордону», – зазначив прокурор і додав, що діяльність правоохоронних органів щодо розшуку військових потребує вжиття додаткових заходів.

Так, упродовж березня 2018 року Військовою службою правопорядку сплановано проведення широкомасштабного розшуку військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини або місця служби по всій території України.

З урахуванням розглянутих питань щодо стану організації розшуку бійців, які ухиляються від слідства та суду, військовий прокурор гарнізону наголосив на вжитті спільних додаткових заходів, що забезпечать розв’язання в найкоротші терміни вищезазначених проблем.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 3328