Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2018

На Закарпатті прикордонника та місцевого жителя засуджено до реального позбавлення волі

      

Виноградівський районний суд Закарпатської області у відкритому судовому засідання визнав винним військовослужбовця строкової служби Мукачівського прикордонного загону у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України, а також цивільну особу М. – у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.  1  ст.  115 КК України.

У суді доведено, що 27 червня 2017 року солдат О. разом з товаришем по службі П. самовільно залишив місце несення служби в наряді та пішов до водойми на околиці одного із сіл Закарпаття. На березі дамби чоловік, вирішивши скупатись у водоймищі, передав незнайомому місцевому мешканцю зброю. Своїми діями військовослужбовець порушив правила поводження зі зброєю, що спричинило смерть потерпілого.

У свою чергу місцевий мешканець, діючи умисно, з метою налякати земляка, здійснив постріл в область голови з автомата Калашникова, що спричинило смерть останнього.

Суд врахував усі обставини та призначив військовослужбовцю покарання у виді позбавлення волі строком 6 років, а місцевому мешканцю М. – строком 8 років.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регоіну України

кількість переглядів: 2713