Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2018

На збуті зброї затримано бійців добровольчого воєнізованого формування (ФОТО)

              

24 жовтня 2018 року за процесуального керівництва військової прокуратури Хмельницького гарнізону слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у Хмельницькій області задокументовано факт незаконного збуту нарізної автоматичної зброї групою осіб, що входять до добровольчого воєнізованого формування.

Установлено, що вказані особи збули автомат Калашникова АК-74, 30 набоїв до нього та 9-мм пістолет Макарова за 3600 доларів США.

У ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження, з метою встановлення усіх причетних осіб, упродовж липня-вересня 2018 року задокументовано факти незаконного збуту цією групою осіб: 1 автомата АК-74, 2 пістолетів 9мм та набоїв до них, набоїв калібру 7.62 мм -100 шт. та 3 ручних гранат РГД-5.

Наразі затримано 4 осіб, у кожного з яких виявлені грошові кошти із проведених закупок. Установлюється місце знаходження інших причетних осіб, зокрема з числа військовослужбовців Збройних Сил України.

Окрім того, проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії на територіях Львівської, Хмельницької та Тернопільської областей. Вирішуються питання щодо повідомлення підозрюваним про підозру за ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263-2 КК України та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.



Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України


кількість переглядів: 3740