Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2020

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох працівниць прикордонної служби, які підозрюються у вбивстві дитини

                    

За процесуального керівництва військової прокуратури Луцького гарнізону та військової прокуратури Західного регіону України 25 березня 2020 року завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та направлено до суду обвинувальний акт відносно двох військовослужбовців Львівського прикордонного загону ЗхРУ Держприкордонслужби України. Вони підозрюються в умисному вбивстві малолітньої дитини за попередньою змовою (п.п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

За даними слідства, 29 липня 2019 року працівниця Держприкордонслужби під час домашніх пологів у дворі власного будинку народила дитину і відразу ж її вбила. Породілля умисно не перев’язала пуповину власної дитини та завдала удару по її голові. Як наслідок, немовля отримало закриту черепно-мозкову травму. При цьому, її рідна сестра – також працівниця Держприкордонслужби, помістила ще живу травмовану дитину в поліетиленовий пакет та закопала поблизу місця проживання родини.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1593