Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2020

Поставка газу на військові об’єкти за 80 тис грн хабара: судитимуть офіцера та підприємця

             

За процесуального керівництва військових прокуратур Західного регіону України та Хмельницького гарнізону скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника одного із військових формувань Хмельниччини за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України та директора київського приватного підприємства за ч. 3 ст. 369 КК України.

За даними слідства, 17 грудня 2019 року вказаний підприємець надав через посередника 80 тис грн хабара, які полковник одержав на наступний день, за нестворення штучних перешкод у ході виконання договорів поставок газу на військові об’єкти упродовж 2019 року, а також подальше укладення договорів щодо поставки газу з цим же суб’єктом господарювання у 2020 році, визначивши його переможцем під час тендеру.

Окрім того, 19 грудня офіцер одержав 40 тис грн неправомірної вигоди за вплив на посадових осіб обласного та одного з районних військових комісаріатів області. Кошти призначалися за непризов місцевого жителя на строкову військову службу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Управління СБУ у Хмельницькій області, оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю вказаного Управління, Головне управління військової контррозвідки ДКР СБУ та Управління стратегічних розслідувань ДСР у Хмельницькій області Нацполіції України.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1723