Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2020

Викритого на 800 доларів США хабара військовослужбовця Луцького прикордонного загону взято під варту

            

За клопотанням військової прокуратури Луцького гарнізону Личаківський райсуд м. Львова застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці до молодшого інспектора прикордонної служби одного з відділів прикордонної служби Луцького прикордонного загону. Прикордонник підозрюється у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Як альтернативу, суд визначив йому можливість внесення застави – понад 42 тис грн.

За даними слідства, хабар у розмірі 800 доларів США призначався військовослужбовцю за сприяння у незаконному переміщенні підакцизних товарів – тютюнових виробів, поза пунктами пропуску через державний кордон з Республіки Білорусь на територію України. Йдеться про надання інформації про час та місце розміщення прикордонних нарядів.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється військовою прокуратурою Луцького гарнізону, досудове розслідування – Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львові, та оперативний супровід – відділом «К» Управління СБУ у Волинській області, відділом внутрішньої та власної безпеки по Луцькому прикордонному загоні ГВВБ «Захід» Держприкордонслужби України.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1556