Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2020

Покарання по-справедливості: посадовців-хабарників Державної податкової інспекції Буковини засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна

                 

Апеляційний суд Чернівецької області 7 грудня 2020 року підтримав позицію Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону та призначив нову міру покарання раніше засудженим працівникам Державної податкової інспекції у м. Чернівці – начальнику управління та начальнику відділу.

У суді доведено, що в грудні 2015 року вказані особи, діючи за попередньою змовою, висунули підприємцю незаконну вимогу про необхідність передання неправомірної вигоди для управління ДПІ у м. Чернівці у вигляді комп’ютерної техніки на загальну суму 65,1 тис грн. У разі оплати зазначених коштів, вони, використовуючи своє службове становище, пообіцяли, що результати перевірки додержання вимог податкового законодавства у вказаного підприємця будуть лояльними до нього.

Однак, незважаючи на всю тяжкість злочину та без врахування всіх обставин, суд першої інстанції призначив податківцям тільки по 1 року позбавлення волі. Тож прокурор, не погоджуючись з указаним вироком, який є несправедливим, подав апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду м. Чернівці і добився справедлививого покарання.

Колегія суддів підтримала принципову позицію прокуратури, врахувала всі обставини та визнала їх винними в одержанні неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Кожного з посадовців засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обовязків в підприємствах, установах та організаціях, незалежно від форми власності, та з конфікацією майна.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1214