Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2021

Особливості судових експертиз в окремих категоріях кримінальних проваджень у сучасних умовах обговорено в Спеціалізованій прокуратурі Західного регіону

             

Під головуванням керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону Віталія Вдовитченка 19 серпня 2021 року відбувся навчально-методичний семінар із проведення судових експертиз в окремих категоріях кримінальних проваджень у сучасних умовах.

Участь у заході взяли судові експерти Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Людмила Гордон, Юлія Бойчук, Роман Біндас, Андрій Демко, Олена Помірча, Сергій Долинський та Роман Пацеляк, а також керівники та прокурорські працівники спеціалізованих прокуратур.

У ході навчання присутні зосередили увагу слухачів на ключових питаннях, які виникають при визначенні індивідуально-психологічних особливостей підекспертної особи у кримінальних, адміністративних та цивільних провадженнях. Розглянули психологічну експертизу моральної шкоди та її особливості.

Опрацювали судово-портретні дослідження: актуальні та проблемні питання. Особливості портретної ідентифікації зовнішності в сучасних умовах.

Досить інформативними виявилися обговорення проблемних питань, що виникають при призначенні та проведенні судових будівельно-технічних експертиз, а також під час підготовки матеріалів та призначення судових економічних експертиз.

Разом з тим, опрацювали особливості проведення експертиз військового майна – озброєння та військової техніки.

Судові експерти та прокурори окремо обговорили актуальні питання призначення та проведення інженерно-транспортних експертиз. Розглянули проблемні питання, що виникають при призначенні та проведенні судових авто-технічних експертиз.

Загалом, як зазначили учасники навчання, захід відбувся в атмосфері жвавого та конструктивного обговорення зазначених тем, що позитивно сприятиме активній співпраці в напрямку поглиблення правових знань при проведенні в сучасних умовах судових експертиз.


Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1781