Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2022

Спеціалізована прокуратура Західного регіону задокументувала злочини Російської агресії

   

За процесуального керівництва Спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері Західного регіону упродовж 24-28 лютого 2022 року розпочато 10 кримінальних проваджень щодо збройної агресії Російської Федерації проти України.

Унаслідок обстрілу 24 лютого окупантами аеродрому військової частини у м. Броди Львівської області поранено 2 військовослужбовців. Того ж дня збройні сили РФ обстріляли територію військової частини у с. Батятичі Львівської області і територію військової частини у м. Новий Калинів Самбірського району Львівської області.

Усі відомості про злочини внесено до ЄРДР та розпочато розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також розв'язування та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 КК України).

Досудове розслідування у цих кримінальних провадженнях здійснює Управління СБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури.

Окрім того, 24 та 25 лютого окупанти обстріляли об’єкти військової частини у м. Старокостянтинів Хмельницької області. Наразі проведені огляди місця події на території військової частини та вилучено частини снарядів.

Внесено відомості в ЄРДР та розпочато розслідування за фактами  посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави, а також  ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій  (ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 332-2, ч. 2 ст. 437 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька спеціалізована прокуратура, а досудове розслідування – Управління СБУ у Хмельницькій області.

Крім того, окупанти 24 лютого 2022 року обстріляли аеродром військової частини у м. Івано-Франківсь, унаслідок чого загинув 1 військовослужбовець. Також обстріляно аеродром та приміщення військової частини у м. Коломия Івано-Франківської області. Наразі спеціалізованою прокуратурою проведені огляди місця подій.

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також розв'язування та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 КК України).

Окупанти нанесли авіаційного удару по аеропорту м. Рівне. Внаслідок цього 2 військовослужбовців зазнали поранень, знищена техніка військової частини. Наразі прокуратурою проведено необхідні першочергові слідчі дії та призначено вибухотехнічну експертизу. Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Рівненській області за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави, а також  ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій  (ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 332-2, ч. 2 ст. 437 КК України).

Також збройні сили РФ обстріляли 24 лютого аеродром військової частини в м. Луцьк. Прокуратурою проведено огляд території військової частини, призначено вибухотехнічну експертизу.

Крім того, окупант 27 лютого обстріляв територію військової частини у м. Володимир-Волинський Волинської області, внаслідок якого загинуло 3 військовослужбовців та пошкоджено техніку.

Відомості внесено до ЄРДР та розпочато розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, диверсії, а також  ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій Луцьк (ч. 3 ст. 110, ст. 113, ч. 2 ст. 437 КК України). Досудове розслідування здійснюється Управлінням СБУ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури.

Прокурори спеціалізованих прокуратур продовжують документувати всі воєнні злочини РФ, які будуть використані для притягнення до відповідальності та покарання винних осіб у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та ведення агресивної війни.

Закликаємо всіх, кому відомо про вчинення злочинів в ході збройної агресії РФ, інформувати на телефон "гарячої лінії" Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону: (032) 233-31-18, або електронну пошту: [email protected]

Перемога за Україною!

Слава Україні! Героям Слава!

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 42