Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2024

За 20 000 доларів США обіцяв вплинути на прокуратуру і ДБР – на Хмельниччині підозрюють працівника служби судової охорони

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 44-річному заступнику командира одного з підрозділів Територіального управління служби судової охорони у Хмельницькій області за фактом зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за 20 тисяч доларів пообіцяв вплинути на рішення ДБР і прокуратури та «закрити» кримінальне провадження щодо свого товариша поліцейського. Стосовно останнього триває розслідування за фактом провокації підкупу громадянина, який керував авто напідпитку. 

Поліцейський, усвідомлюючи неправомірність такої пропозиції, повідомив правоохоронців, які і задокументували злочинну діяльність підозрюваного.

Замкомандира так і не зміг "вирішити питання" через принципову позицію прокуратури і ДБР. Наголошуємо, що будь-які прояви корупції передбачають кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства. 

Наразі вирішується питання про обрання для працівника служби судової охорони міри запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу ДБР. 

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає штраф від 2000 до 5500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 28