Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2022

На Закарпатті викрито двох зловмисників, які переправляли військовозобов’язаних за кордон

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру двом мешканцям Тячівського району, віком 22 та 29 років, що організували схему незаконного перетину кордону чоловіками, яким на період дії правового режиму воєнного стану заборонений виїзд за межі України (ч.2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, зловмисники попередньо встановлювали інформацію щодо місця перебування прикордонних патрулів та намагались створити умови для безперешкодного потрапляння військовозобов’язаних за кордон.

Викрито фігурантів міжвідомчою слідчо-оперативною групою у складі співробітників Мукачівського прикордонного загону імені героїв Карпатської Січі слідчі, Головного управління Національної поліції в Закарпатській області,  Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НП України під час переправлення 29-річного чоловіка до Румунії через русло річки Тиса, неподалік пункту пропуску «Грушово» на Закарпатті.

На цей час правоохоронці встановлюють роль та причетність до вчиненого інших осіб.

У разі доведення вини підозрюваним загрожуватиме від 5 до 7 років ув’язнення.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері Західного регіону

 

кількість переглядів: 1362