Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2023

️Затриманому на хабарі чиновнику однієї із ОТГ на Львівщині повідомили про підозру

 

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру першому заступнику голови однієї із ОТГ на Львівщині за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане із вимаганням такої вигоди (ч.3 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, чиновник, який на цей час мобілізований до лав ЗСУ, одержав від підприємця 15 тисяч гривень за сприяння у виготовленні дозвільної документації у сфері поводження з відходами, а саме – утилізації відпрацьованого ґрунту з території ОТГ до одного із кар’єрів м.Львова.

Затримали вказану особу 11 лютого 2023 року в порядку ст.208 КПК України. На цей час вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ з питань інформаційної політики

кількість переглядів: 772