Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2023

Закарпатцю, який за $6000 доларів США намагався підкупити прикордонника, повідомили про підозру

 

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру особі за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі та незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.1 ст.369 та ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, житель Закарпаття звернувся до начальника одного із відділів прикордонної служби з пропозицією забезпечити переміщення двох призовників через пункт пропуску без внесення відомостей до інтегрованої міжвідомчої автоматизованої системи обміну інформацією «Гарт». 

За такі послуги запропонував прикордоннику 6 тисяч доларів США. Посадовець погодився, але повідомив про цей факт правоохоронців. У свою чергу підозрюваний надав йому дані про автомобіль, яким переміщуватимуться призовники. 

Затримали вказану особу під час передачі обумовленої суми коштів, а потенційних утікачів – у адміністративному порядку. 

На цей час йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Крім цього, встановлюється причетність до злочину інших осіб. 

Досудове розслідування здійснюють детективи Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, за оперативного супроводу співробітників Міграційної поліції Закарпаття та відділу внутрішньої та власної безпеки по  27 прикордонному загону Державної прикордонної служби України 

кількість переглядів: 938