Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2023

Злочинному угрупованню із Закарпаття повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через держкордон

 

 

Керівник Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомив про підозру 53-річному адвокату у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинений організованою групою з корисливих мотивів  (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом із двома спільниками, яким теж повідомлено про підозру, безпосередньо здійснював доставку ухилянтів до кордону із Словаччиною, інструктував з приводу його перетину в обхід прикордонному контролю та правил поведінки.

Свої «послуги» учасники організованої злочинної групи оцінили у 6000 доларів США.

Затримали їх у одному із населених пунктів Закарпаття після передачі частини раніше обумовленої суми коштів у розмірі 3000 доларів США.

На цей час вирішується питання про обрання для підозрюваних міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки СБУ та Головного оперативно-розшукового відділу 27 прикордонного загону. 

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 883