Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2023

На Тернопільщині затримали двох наркоторговців, які збували «канабіс»

 

 

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю та цивільній особі за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту наркотичних засобів (ч.2 ст.307 КК України).

За даними слідства, 38 та 41-річний підозрюваний налагодили торгівлю «канабісом» на території Кременецького району Тернопільщини, передаючи небезпечну речовину із рук у руки, а також використовуючи так званий метод «закладок». Після перерахунку грошових коштів клієнти могли безпосередньо або в обумовленому місці отримати свою «дозу».

Встановлено, що 20 грам наркотика коштував понад 1000 гривень. Задокументовано декілька фактів збуту. 

Затримали вказаних осіб в порядку ст.208 КПК України.

Під час санкціонованих обшуків у приватному помешканні одного із підозрюваних теж виявлено та вилучено вказану речовину.

На цей час ухвалою Тернопільського міськрайонного суду до обох фігурантів застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За вчинене їм загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу співробітників Управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 960