Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2023

За 1500 доларів США сприяв контрабанді цигарок – на Закарпатті затримали прикордонника

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру інспектору прикордонної служби за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, за 1500 доларів США прикордонник обіцяв посприяти незаконному переміщенню до Словаччини 20 ящиків тютюнових виробів. Він зобов’язувався надати інформацію про час та місця розташування прикордонних нарядів на власній ділянці відповідальності.

Затримали старшого сержанта в порядку ст.208 КПК України – після отримання раніше обумовленої суми коштів.

Наразі вирішується питання щодо обрання для нього міри запобіжного заходу та відсторонення від посади.

За вчинене службовцю загрожує від 5 до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Закарпатській області та відділу внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 827