Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2023

Побиття солдата офіцером військової частини на Волині – зареєстровано кримінальне провадження

 

 

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону розпочато розслідування за фактом побиття офіцером військової частини одного із солдат.

Відомості в ЄРДР внесені за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, проведено допити свідків і потерпілого, вилучено речі та предмети.

Призначено низку судових експертиз, за результатами проведення яких прокурори прийматимуть законне та обґрунтоване рішення.

Досудове розслідування здійснюватиметься слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Стосовно цього офіцера скеровано до суду обвинувальний акт за фактом вчинення іншого злочину – смертельної ДТП у м. Володимир-Волинський у лютому 2023 року. В рамках цього кримінального провадження до нього застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового арешту із місцем перебування у казармі, на території якої сталася подія.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 961