Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2023

У Рівному військовий, який підірвав гранату на дитмайданчику, опинився на лаві підсудних

 

 

За процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця за фактом незаконного поводження з бойовими припасами, хуліганства та насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч.1 ст.263, ч.4 ст.296, ч.2 ст.345 КК України).

За даними слідства, 30-річний старший солдат у стані алкогольного сп’яніння безпідставно розпочав конфлікт із кількома людьми, які перебували на дитячому майданчику на вулиці Романа Шухевича, що у місті Рівному.

При цьому обвинувачений лаявся, поводився зухвало, ігнорував будь-які норми і правила поведінки, а згодом почав погрожувати присутнім ручною осколковою гранатою Ф-1.

Встановлено, що у ході сварки один із мешканців викликав поліцію, після приїзду якої військовий висмикнув чеку та кинув боєприпас у бік правоохоронців.

Як наслідок, постраждало троє людей, серед яких 5-річна дівчинка, 25-річний чоловік та один із поліцейських. Також від ударної хвилі отримали механічні пошкодження припарковані неподалік автомобілі.

За вчинене вказаній особі загрожує до 7 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Хмельницькому, за оперативного супроводу відомства.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 472