Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2023

Спецпрокуратура Західного регіону у суді відстоює право держави на земельну ділянку поблизу парку «Знесіння» у Львові

 

 

1 травня 2023 року Господарський суд Львівської області задоволив позов Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та поновив порушенні інтереси держави у сфері земельних відносин.

Упродовж тривалих судових процесів спецпрокурорам вдалось домогтися скасування рішення державного реєстратора, який оформив за товариством з обмеженою відповідальністю право власності на об’єкт незавершеного будівництва на земельній ділянці на вул. Довбуша, 15 у м. Львові.

Майже 3 гектари належать до категорії земель оборони, розташовані в історичному ареалі м. Львова та межують із регіональним ландшафтним парком «Знесіння».

Встановлено, що з-поміж усіх порушень держреєстратор не врахував у поданих підприємством документах розбіжностей щодо цільового призначення земельної ділянки та виду здійснюваних будівельних робіт.

У договорі оренди вказано, що ця територія орендована суб’єктом господарювання для будівництва багатоквартирного житлового будинку, а у документах Львівської міської ради – що для будівництва готельно-рекреаційного комплексу.

Відтак, завдяки послідовній та принциповій позиції спецпрокуратури усунено  перешкоди для повернення земельної ділянки державі в особі Кабінету Міністрів України.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 378