Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2023

На Львівщині затримали майстра лісу, який нелегально продав деревини на близько 50 000 гривень

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру майстру лісу державного лісогосподарського підприємства за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, 32-річний працівник військового лісгоспу у Мостиському районі налагодив протиправну схему торгівлі лісопродукцією без відповідного документального оформлення.

Встановлено, що внаслідок таких дій на офіційні рахунки держпідприємства не потрапило близько 50 тисяч гривень.

Затримали підозрюваного «на гарячому» – під час збуту чергової партії деревини.

На цей час вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Крім цього, встановлюється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

 

кількість переглядів: 469