Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2023

На Яворівському полігоні викрили двох військових та медпрацівницю, які працювали на спецслужби рф

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону викрито двох військовослужбовців та медичну працівницю, які дислокувалися у різних підрозділах на території Яворівського військового полігону, за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, вказані особи до початку повномасштабного вторгнення були завербовані спецслужбами рф та збирали інформацію, яку ворог використовував для протидії українським Силам оборони.  

Встановлено, що за допомогою месенджерів вони повідомляли агентам інформацію про локації окремих підрозділів українських захисників на полігоні, результати міжнародного військового співробітництва, візити військово-політичного керівництва України, а також про розгортання бойових частин та локації військової техніки.

Наразі досудове розслідування триває, встановлюються інші ймовірно причетні до злочину особи.

Довідково: санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області за оперативного супроводу військової контррозвідки відомства.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 528