Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2023

Підозра за незаконне виділення 16 га земель – на Хмельниччині викрили керівника Держгеокадастру

 

 

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику одного із Головних управлінь Держгеокадастру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 КК України). 

За даними слідства, 45-річний посадовець підписав накази про передачу 8 земельних ділянок у власність громадян, які уже використали своє право на одноразове безоплатне отримання  сільськогосподарських земель.

Встановлено, що  надалі ці люди перереєстрували землі на підприємство, у інтересах якого і діяв підозрюваний.

Таким чином, 16 гектарів у Кам’янець-Подільському районі незаконно вибули із володіння держави. Збитки сягнули 656 000 гривень.

На цей час вирішується питання про відсторонення чиновника від посади та обрання для нього міри запобіжного заходу.

Довідково: санкція статті передбачає штраф від 4000 до 6000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до 6 місяців, від 3 до 6 років позбавлення волі, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Хмельницькому, за оперативного супроводу відомства.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 411