Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2023

Сприяв ухилянтам у нелегальний міграції за кордон – представника добровольчого формування територіальної громади затримали у Львові

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру представнику добровольчого формування територіальної громади за фактом сприяння незаконному переправленню особи через державний кордон України (ч.3 ст.332  КК України).

За даними слідства, підозрюваний зобовʼязався надати потенційному ухилянту документи щодо встановлення факту інвалідності, які б надавали йому можливість під час воєнного стану безперешкодно перетнути державний кордон України та потрапити до країн Євросоюзу, зокрема Польщі. 

Свої послуги 44-річний підозрюваний оцінив у 7000 доларів США.

Під час отримання всієї суми грошової винагороди він був затриманий у порядку ст.208 КПК України. 

На цей час йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення понад 160 тисяч гривень застави.  

Довідково: максимальний термін покарання, передбачений санкцією статті, –  9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ у Львівській області. 

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури 
у сфері оборони Західного регіону

 

 

кількість переглядів: 404