Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2023

Підробляли документи – у Тернополі затримали трьох місцевих мешканців, яких підозрюють у незаконному переправленні осіб через кордон

 

 

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру трьом уродженцям Тернопільщини за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, вказані особи, віком 19, 24 та 27 років, попередньо змовившись фабрикували документи, які дозволяли військовозобов’язаним у період дії воєнного стану покидати межі країни.

Встановлено, що вони підробляли довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби зі зняттям особи з військового обліку.

Охочі ухилитись від військової служби надсилали свої дані на спеціально створену електронну адресу, оплачували послуги із рук у руки та отримували фіктивні документи.

Свої послуги підозрювані оцінили у 3000 доларів США з особи. Задокументовано декілька таких фактів.

Викрили їх «на гарячому» в Тернополі – під час отримання раніше обумовленої суми коштів.

На цей час одному з них уже обрано запобіжний захід, стосовно двох інших вирішується питання. Крім цього, встановлюються інші ймовірно причетні до злочину особи.  

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення, трирічне  позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Тернопільській  області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції України, а також Головного управління Військової контррозвідки ДКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 450