Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2023

Перевозили ухилянтів у салоні вантажівки – на Закарпатті злочинній групі повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру злочинній групі – трьом місцевим мешканцям за фактом незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, схему організував 42-річний експравоохоронець зі Свалявського району, спільно із уродженцем Львівщини та водієм вантажівки з Мукачівського району. 

Встановлено, що водій мав законні підстави на перетин держкордону, однак погодився ховати потенційних ухилянтів у салоні транспортного засобу та провозити через пункт пропуску без документального оформлення. 

Свої послуги підозрювані оцінили у 7000 доларів США, які планували розділити між собою.

Затримали їх під час отримання всієї суми грошової винагороди.

На цей час спецпрокурори вирішують питання про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходу, а також встановлюють причетність до злочину інших осіб, зокрема з числа посадовців Державної прикордонної служби України.

Довідково: максимальний термін покарання, передбачений санкцією інкримінованої статті, – 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 431