Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2023

Мільйонні збитки через махінації з вугіллям для квартирно-експлуатаційної частини – організованій групі з Прикарпаття повідомили про підозри

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру організованій групі у складі двох директорів приватних підприємств та начальнику підрозділу квартирно-експлуатаційної частини (КЕЧ) за фактом привласнення майна, заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч.3,5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).

За даними слідства, відповідно до розробленого учасниками злочинного плану, між директором вугільного підприємства-переможця відкритих торгів, посадовцем квартирно-експлуатаційної частини та підприємцем-постачальником був підписаний договір про постачання твердого палива для забезпечення потреб оборони.

Відповідно до умов цього договору постачальник зобов’язувався здійснити вчасну поставку вугілля, а замовник – прийняти його та оплатити.

Однак, постачальник, разом зі спільниками, умисно здійснили поставку значно дешевшого та менш якісного вугілля, а також зменшили фактичні його об’єми.

Водночас, посадовець КЕЧ свідомо не здійснив належну перевірку товару та підписав акти-приймання вугільної продукції та товарно-транспортні накладні, які і стали підставою для подальшої його оплати.

Отриманий від оборудки понад 1 000 000 гривень підозрювані привласнили та розподілили між собою, завдавши державі збитків на вказану суму.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Івано-Франківській області за оперативного супроводу відомства.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 584